Choď na obsah Choď na menu
 


Slovenský superpohár 2011 - Tatranská jeseň a hasičský šport pod kožou

Tatranská jeseň a hasičský šport pod kožou.

 

Obrázok

 

        Dňa 15. 10. 2011 sa naše ženy zúčastnili Slovenského Superpohára v obci Žakovce, okres Kežmarok. Táto súťaž je vyvrcholením všetkých hasičských líg pôsobiacich na území Slovenska a čiastočne aj Moravy. Tejto súťaže sa zúčastňujú iba víťazi jednotlivých líg, poprípade družstvá, ktoré sa umiestnili na popredných miestach líg, či Majstrovstiev slovenska v hasičskom športe podľa stanoveného postupového kľúča podľa raitingu súťaží.

        Naše ženy postúpili ako víťazky Tekovsko-hontianskej hasičskej ligy, a aj preto sa očakával dobrý výsledok aj na tomto podujatí. Vzhľadom k pracovnej a štúdijnej vyťaženosti členiek družstva nebolo možné zorganizovať regulérny tréning a tak baby išli ,,naostro".

       Odchod bol 15. 10. 2011 o 6:00 z pred zbrojnice. Doprava bola zabezpečená mikrobusom, ktorý poskytol a aj odjaznil pán Vojtech Beniačik z DHZ Kozárovce (okres Levice) , za čo mu patrí vďaka. Do Žakoviec sme dorazili krátko pred 10:00, čo bolo priamo na zahájenie súťaže.

        Musím však skonštatovať, že po príchode nás čakalo mierne sklamanie z areálu, na ktorom sa konala súťaž. Regulérnosť zápolenia však bola dodržaná. Sklamanie bolo zo strany organizačnej, nakoľko sa jedná o neoficiálne majstrovstvá Slovenska v požiarnom útoku očakávania z hľadiska zázemia súťaže a technickej vybavenosti sú na vysokej úrovni. Vytknúť by sa dalo napríklad ozvučenie súťaže, keď komentátora bolo horko ťažko počuť. Vybavenie bufetov bolo pomerne chabé a prvé čo nie len nás zaskočilo bol malý počet sociálnych zariadení. Trať bola pripravená solídne až na príliš mäkké terče, ktoré bolo možné zostreknúť už kvapkami vody. Najväčšie problémy nám však robila tatranská zima. Na obed sa ortuť teplomera vyšplhala na 7 stupňov celzia, čo už samo o sebe je dosť málo, a ak k tomu prirátame ľadový vietor z kopcov Vysokých Tatier a slniečko bezpečne ukryté za oblakmi, všetci sme sa triasli ako osiky.

       V takýchto náročných podmienkach bolo naozaj náročné čo i len pomyslieť na to, že sa treba vrhnúť do ľadovej vody. Dievčatá štartovali ako 46. premrznuté, skrehnuté si pripravili základňu a pripravili na štart. Žiaľ zaváhanie na nasávacom koši znamenalo čas 24,68 s. Druhý pokus bol s výsledným časom 19,81 s. Dievčatá tak obsadili 10. miesto z 18. ženských družstiev a hanbu si určite neurobili.  Nedá mi podotknúť, že čas mohol byť aj lepší, ale doplatili sme na fakt, že na stroji máme tvrdú ,,savicu" a tá sa v takejto zime neprispôsobila ako obvykle a tak bol problém s doliehaním polospojok na šróbovaní nasávacích hadíc. 

Dievčatám patrí moje poďakovanie za celoročnú reprezentáciu DHZ Dyčka a mesta Vráble.

 

Na záver posuky žien obrazom.

Video zo SSP Žakovce: I. pokus, II. pokus

Fotoalbum

Výsledky: ženy, muži

 

 
 


Posledné fotografie



Štatistiky

Online: 1
Celkom: 380002
Mesiac: 4461
Deň: 217