Choď na obsah Choď na menu
 


XIV. ročník halovej súťaže hasičskej zručnosti 3. 3. 2012

 

 

 

plagat-halovka.jpg

 

 

 

                     HALOVÁ SÚŤAŽ HASIČSKEJ ZRUČNOSTI 2012 

                      

Ďalšia veľká tradícia našej organizácie - halová súťaž hasičskej zručnosti - sa aj tento rok konala v priestoroch nášho kultúrneho domu. Naša technická čata sa postarala o to, aby boli všetky nástroje určené v propozíciach v poriadku a pripravené na ďalší ročník súťaže. Spoločnými silami bez vážnych komplikácii sa preniesli všetky veci z hasičskej zbrojnice do kultúrneho domu. Tam sa pripravili a nastavili všetky štyri úseky, ktoré sú duchom tejto súťaže. V každej z nich je veľmi dôležitá znalosť technických prostriedkov a zručnosť súťažiacich.

Sobota ráno. Členovia družstva mužov a žien, ktorí sa zúčastnili súťaže sa stretli v kultúrnom dome. Mladí hasiči PLAMEŇ mali zraz pri hasičskej zbrojnici,odkiaľ spoločne odkráčali do kultúrneho domu. Keď sa dotiahli posledné úpravy, tak sa čakalo na súťažiacich. Prezentácia prebiehala pri vstupe do haly. Všetci súťažiaci boli disciplinovaní a každý trpezlivo čakal na zahájenie súťaž. Po príchode všetkých súťažiacich a pozvaných hostí, sa mohlo začať. Pán predseda slávnostne privítal hostí a všetkých zúčastnených. Poveril veliteľa súťaže, aby objasnil súťažiacim jednotlivé pozície, čo ich pri nich čaká a na čo si majú dávať pozor. Pán veliteľ podrobne opísal jednotlivé pozície s profesionálnym prístupom. Súťažiaci boli upozornení na možné riziká, ktoré môžu uškodiť konečnému výsledku trestnými bodmi.

Mohlo sa začať. V súťaži sme mali štyri kategórie. Plameň dievčatá, plameň chlapci, kategória ženy a kategoria muži. V takomto poradí sa aj súťažilo. Súťaž prebiehala v dvoch kolách, to znamená, že súťažiaci mali dva pokusy na dosiahnutie čo najlepšieho času. Súťaživosť členom družstiev nechýbala. Pustili sa do útokov s veľkým nasadením. V prvom kole bolo pár zaváhaní, ktoré potrestali rozhodcovia trestnými bodmi. Avšak pretekári nezúfali a vedeli, že druhé kolo bude lepšie. Po prvých pokusoch vyhlásil pán predseda prestávku.

Pre všetkých bol pripravený bufet, kde sa mohli osviežiť a občerstviť. Po prestávke sa mohlo začať s druhým kolom súťaže. Štvorčlenné družstvá boli pripravené obhájiť svoj čas čo najlepšie. Aj druhé kolo súťaže dopadlo s menšími zaváhaniami, ale dôležité bolo, že sa nikto nezranil a všetko dopadlo v najlepšom poriadku. Skončilo druhé kolo a  súťažiacich a vedúcich družstiev čakal horúci guláš. Výsledky sa spísali a odovzdali predsedovi. Po prestávke sa zvolali všetci súťažiaci na vyhodnotenie súťaže. Pri vyhodnotení pán predseda a rozhodcovia zablahoželali každému víťaznému družstvu vo všetkých štyroch kategóriach. Diplom za účasť pán predseda odovzdal každému družstvu. Veľké poďakovanie patrilo všetkým zúčastneným, rozhodcom, členom našej organizácie za plynulý priebeh súťaže.

Po vyhodnotení nám stále hrala muzika. Dobrá nálada a chuť k nášmu spoločnému koníčku zblížila členov družstiev. Smiech a radosť víťazov bola oprávnená. Krásne fotky spečatili príjemné prežitie dňa. A ako sa to u nás vraví - sezóna sa môže začať!

Výsledky: Plameň, Muži, Ženy

Fotogaléria

Videogaléria

 
 


Posledné fotografie



Štatistiky

Online: 5
Celkom: 376416
Mesiac: 4095
Deň: 101