Choď na obsah Choď na menu
 


Zásahová činnosť v roku 2019

article preview

V kalendárnom roku 2019 mal DHZo 5 výjazdov. Prvý bol 19.5., išlo o odstránenie roja bodavého hmyzu (včiel) v mestskej časti Dyčka. Jednotka spolupracovala s privolaným včelárom, ktorý roj odchytil a odniesol. Druhý výjazd bol 17.6. Výjazd bol ohlásený primátorom mesta Vráble. Išlo o zaplavenú parkovaciu plochu na Sídl. Lúky vo Vrábloch. Jednotka odčerpala vodu do najbližšej kanálovej šachty. Ďalšie dva výjazdy boli 22.6. V prvom prípade sa jednalo o hrozbu vybreženia Lažského kanála v mestskej časti Dyčka pri križovatke ulíc Hasičská a Lúčna. Táto situácia nastala z dôvodu silného prívalového dažďa. V zápätí sme opäť boli povolaní k zaplavenej parkovacej ploche na sídlisku Lúky vo Vrábloch kde sa zopakovala situácia z pred piatich dní. Pri týchto výjazdoch sa osvedčila technika z protipovodňového vozíka, ktorý je konštruovaný a vybavený na takéto typy udalostí. Posledný výjazd mala jednotka dňa 23.6. Výjazd bol ohlásený KOS Nitra. Išlo o nános bahna na cestnej komunikácii po silnom prívalovom daždi v obci Paňa. Jednotka prvý krát využila na zásah CAS 32 Tatra 138.

Ďalšie výjazdy boli technického charakteru. Päť krát jednotka vykonala čistenie studni, dva krát v mestskej časti Dyčka, jeden krát v mestskej časti Horný Ohaj, raz v obci Lúčnica nad Žitavou a raz v meste Vráble na cintoríne. V mesiaci december sme vykonali technický výjazd v mestkej časti Dyčka. Išlo o umývanie miestnej komunikácie, ktorá bola zašpinená bahnom.

V mesiaci september sme organizovali taktické cvičenie na tému Hasenie horľavých kvapalín. Cvičenie prebiehalo v obci Bzince pod Javorinou. Na cvičení sa spolu s nami zúčastnili aj DHZ Tekovské Lužany, DHZ Hrubá Strana a SDH Horní Nemčí.

 

Náhľad fotografií zo zložky Rok 2019

 


Posledné fotografie



Štatistiky

Online: 6
Celkom: 381117
Mesiac: 4849
Deň: 279