Choď na obsah Choď na menu
 


Radnica vo Vrábľoch chce zrekonštruovať požiarnu zbrojnicu v Dyčke

Na opravu získali z ministerstva vnútra dotáciu 30-tisíc eur. Náklady na práce však dosiahnu viac ako 113-tisíc eur.

article preview

VRÁBLE. Mesto plánuje rekonštrukciu požiarnej zbrojnice dobrovoľných hasičov v mestskej časti Dyčka. Mestskí poslanci na svojom februárovom rokovaní schválili financovanie stavebných prác.

Radnica už na opravu získala z ministerstva vnútra dotáciu 30-tisíc eur. Náklady na práce však dosiahnu viac ako 113-tisíc eur.

"Spolufinancovanie z vlastných prostriedkov predstavuje sumu vyše 83-tisíc eur," uvádza sa v materiáli, o ktorom rokovalo mestské zastupiteľstvo.

Podľa mestského úradu už súčasné priestory dobrovoľných hasičov v Dyčke nevyhovujú ich potrebám.

"Základným cieľom schváleného projektu je zvýšenie ochrany verejných priestranstiev pred požiarmi prostredníctvom rekonštrukcie budovy hasičskej zbrojnice," skonštatoval magistrát.

Aby dobrovoľní hasiči mohli plniť svoje úlohy, je podľa mestského úradu nutné vybudovanie novej vodovodnej a kanalizačnej prípojky, rekonštrukcia elektrickej prípojky a výstavba sociálneho zázemia. Súčasťou stavebných prác bude aj výmena zdroja vykurovania a zriadenie spoločenskej miestnosti.

"Týmto sa dosiahne zlepšenie podmienok na činnosť dobrovoľného hasičského zboru, čo prispeje k zvýšeniu ochrany verejných priestranstiev pred požiarmi," pripomína radnica. (tasr.sk)

 
 


Posledné fotografie



Štatistiky

Online: 2
Celkom: 376572
Mesiac: 4149
Deň: 202