Choď na obsah Choď na menu
 


Napísali o nás

Príspevky

Hasičská zbrojnica – pamätihodnosť mesta

V  poslednom vydaní dvojtýždenníka Naše Vráble v  článku „Hasičská zbrojnica zažila rozsiahlu obnovu“ ma zarazila informácia p. poslanca Oravca, že: „Kvôli necitlivému zásahu do priľahlej budovy zbrojnice bude zvonica vyradená z  registra vrábeľských pamiatok. Takto neslávne sa končí príbeh ďalšej z vrábeľských pamätihodností. V tomto prípade boli zase obídené pravidlá, keďže takýto zásah mal byť konzultovaný referentom pre pamiatkovú starostlivosť. Daná pozícia však v čase, keď sa o osude pamiatky rozhodovalo, nebola obsadená. Som presvedčený, že zániku pamiatky sa dalo zabrániť, ak by vedenie mesta aspoň kontaktovalo krajský pamiatkový úrad a  požiadalo o  radu. Ani to sa však nestalo“. 

 
22. 9. 2022 | Rubrika: Napísali o nás

Hasičská zbrojnica zažila rozsiahlu obnovu

Rekonštrukcia hasičskej zbrojnice v  Dyčke sa prednedávnom dokončila a  keďže je ešte niekoľko detailov potrebné dokončiť, je tesne pred kolaudáciou. 

 
22. 9. 2022 | Rubrika: Napísali o nás

Hasičskú súťaž boli pozrieť aj Ukrajinci

Po ročnej pauze, kedy nám nedovoľovala organizovať súťaže pandemická situácia, sa DHZ Dyčka podarilo 19. marca 2022 zorganizovať 22. ročník „Halovej súťaže zručnosti“. V tomto ročníku sme organizovali súťaž len v  kategóriách mladých hasičov. 

 
22. 9. 2022 | Rubrika: Napísali o nás

Rekonštrukčné práce na hasičskej zbrojnici sa chýlia ku koncu

Hasičská zbrojnica v mestskej časti Dyčka sa už niekoľko týždňov renovuje. Viac o oprave približuje primátor Tibor Tóth.

 
11. 2. 2022 | Rubrika: Napísali o nás | Fotografie: Rekonštrukcia hasičskej zbrojnice

Rozdiely v hasičských zboroch. Spoločné majú to, že pomáhajú

Mesto Vráble koncom minulého roka zriadilo dobrovoľný hasičský zbor mesta a za jeho veliteľa vymenovalo Juraja Kunkelu. Predtým v mestskej časti pôsobil Dobrovoľný hasičský zbor Dyčka, ktorý tu aj zostal. Aký je rozdiel medzi týmito dvomi zbormi, čo sa týka vykonávania zásahov? O tom hovorí a na ďalšie otázky odpovedá Juraj Kunkela, veliteľ DHZM

 
8. 4. 2021 | Rubrika: Napísali o nás

Dobrovoľní hasiči v našom meste pomáhajú

Začiatok roka sa u dobrovoľných hasičov v bežnom čase nesie v znamení realizácií výročných členských schôdzí a organizovaním plesov a zábav. Keďže však už takmer rok žijeme v období ovplyvneným covidom, tak tradičnú činnosť, ktorá sa momentálne počas pandémie nedá vykonávať, nahradili aktivity spojené práve s touto chorobou. 

 
23. 3. 2021 | Rubrika: Napísali o nás

Celoplošné testovanie u nás prebiehalo bezproblémovo

Vláda Slovenskej republiky vyhlásila v celej krajine plošné testovanie na COVID-19 v dňoch 31. októbra a 1. novembra. Niekoľko otázok na testovanie vo Vrábľoch sme preto položili primátorovi mesta Tiborovi Tóthovi.

 
9. 12. 2020 | Rubrika: Napísali o nás

Cestu zaplavila voda z nezregulovanej časti rieky

Začiatkom 42. týždňa sprevádzal územie Slovenska vytrvalý dážď. Spôsobil záplavy na celom Slovensku. Aj vo Vrábľoch sa zdvihli hladiny vodných tokov. Mesto Vráble vyhlásilo v stredu 14. októbra od 17.00 hod. druhý stupeň povodňovej aktivity na celom území mesta. Povodňová komisia, ktorá v ten deň zasadala, uskutočnila niekoľko protipovodňových opatrení. Dobrovoľný hasičský zbor v Dyčke dostal nariadenie byť v pohotovosti, mať k dispozícii hasičskú techniku v prípade zásahu. Spoločnosť VEPOS mala nariadenú inventúru jutových vriec a piesku, ktoré má k dispozícii.

 
9. 12. 2020 | Rubrika: Napísali o nás

Mesto nariadilo ďalšie opatrenia

Z dôvodu mimoriadnej situácie na území našej krajiny, pre ochranu zdravia ľudí a pre zamedzenie šírenia nákazy chorobou COVID-19 Mestský úrad vo Vrábľoch priebežne prijíma opatrenia prostredníctvom krízového štábu mesta.

 
9. 12. 2020 | Rubrika: Napísali o nás

Radnica vo Vrábľoch chce zrekonštruovať požiarnu zbrojnicu v Dyčke

Na opravu získali z ministerstva vnútra dotáciu 30-tisíc eur. Náklady na práce však dosiahnu viac ako 113-tisíc eur.

 
23. 3. 2020 | Rubrika: Napísali o nás


 


Posledné fotografie



Štatistiky

Online: 1
Celkom: 380734
Mesiac: 4617
Deň: 219